Därför ska du samla dyra lån

Det är idag kanske vanligare än någonsin med snabblån och mikrofinansiering. SMS-lån och andra lånetjänster har gett hundratusentals svenskar tillgång till lån som de annars aldrig hade kunnat ta.

Naturligtvis finns det många fördelar med detta - mikrokrediter är ett smidigt sätt att kunna genomföra inköp även när det ekar tomt i sparbössan. För de allra flesta så är det inte heller något problem att teckna mikrokrediter, då dessa betalas tillbaka förhållandevis snabbt.

Det kan dock bli ett problem när man tecknar onödigt dyra mikrokrediter, där räntor och avgifter blir högre än vad man hade tänkt sig. Kostnaden av sådana mikrokrediter kan snabbt växa till skrämmande proportioner, och man kan då i många fall hamna under ett växande skuldberg.

I många fall kan det då kännas hopplöst, och många finner sig i att lån blir orimligt dyra. Det behöver dock inte tvunget vara fallet. Istället så kan man se till att samla dyra lån​ i ett enda större lån, så att man kan vara säker på att man får schyssta villkor och inte drabbas av oförutsedda kostnader.

Med hjälp av en tjänst såsom Sambla kan du jämföra lån mellan många olika banker för att hitta det som passar bäst för dig. Ett privatlån med låg ränta kommer kunna spara dig tusenlappar varje månad, och på så sätt får du även en möjlighet att lämna dina lån med dåliga villkor bakom dig.

Även om det kan låta motsägelsefullt att låna pengar för att spara pengar är detta precis vad du bör göra om du har lån som är överdrivet dyra. Det kostar inget att ansöka om ett nytt lån, så ta en titt på Sambla och se vad din månadskostnad hade blivit om du hade samlat dina lån.

Slipp få brevlådan fylld av fakturor och bli skuldfri snabbare med hjälp av ett enda samlingslån. Det blir enklare för dig att administrera och blir ofta dramatiskt mycket billigare. Gör både dig själv och din ekonomi en tjänst!​